Ads 468x60px

Pages

İmambayıldı Tarifi

Malzemeler
5 adet orta boy patlıcan
1 fiske tuz
5 orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 iri domates
1 bağ maydanoz
yarım çay fincanı zeytinyağ
2 orta boy domates
1,5 çay fincanı su
1 adet dolmalık biber

Tarif
Patlıcanları temizleyin, soyun ve ortasından yarın, sonra enlemesine de bir yarık yapın.
Tuzlayıp, yarım saat sonra yıkayıp bir tabağa çıkarın.
Soğan ve sarımsakları piyaz biçimi doğrayın.
Üç domatesi ufak ufak kesin.
Patlıcanları sararıncaya kadar zeytinyağda kızarttıktan sonra pişireceğiniz tencereye dizin, aynı yağda soğan ve sarımsağı kavurun, ardından domatesleri de katıp çevirin.
15 dakika pişirin.
Maydanozu katın, daha sonra bu içi patlıcanlara doldurun.
Suyunu koyun.
Üzerine 2 domates ve biber dilimleri koyarak yarım saat pişirin, soğutun.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...