Ads 468x60px

Pages

Laz Böreği Tarifi

Malzemeler
Yufkası için:
1 yumurta, 2 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1/2 paket kabartma tozu, un,

Krema malzemeleri:
Beş kilogram süt, 6 yumurta,
2 su bardağı şeker, 1 su bardağı un,,

Şerbetin malzemeleri:
2 yemek kaşığı toz şeker,
2-3 kaşık su, 1 yemek tereyağ,

Tarif
Yufkanın tarifi:
Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edin.yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın. Kremanın yapılışı: Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin. Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir.
Böreğin tarifi: Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin. Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın. 4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün. Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim. Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım.En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın. şerbetinide pişirip,ılıtın.fırından çıkan böreğin üzerine dökün. afiyet bal şeker olsun
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...