Ads 468x60px

Pages

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Malzemeler,
150 gr margarin,
3 fincan un,
1 paket vanilya,
2 su bardağı tozşeker,
1 litre sütÇikolatalı,
Sos için,
2 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı kakao ( renk vermezse daha fazla koyabilirsiniz),
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,

Tarif
Margarini ateşte un ve şeker ekleyerek tahta kaşıkla kavurun.
Sütü de ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırın.
Kaynayınca ateşten alın, içine vanilyayı da katarak blenderdan ya da mikserden geçirin.
Dilediğiniz bir kaba veya borcama boşaltın.
Soğuması için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servis yapın.
Çikolatalı sos için ;
bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup, kıvamını alana kadar devamlı olarak karıştırın.
Kaynayınca altını kapatın ve soğutun.
Soğuduktan sonra tavuk göğsünün üzerine dökeren servis edin
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...