Ads 468x60px

Pages

Zeytinli Viking Poğaça Tarifi

Malzemeler
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya

Tarif
Hamur malzemelerini (un, süt, sıvıyağ, su, yumurta beyazları, şeker, tuz, kuru maya) yoğurun. Yumuşak kıvamda bir hamur edeceksiniz. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın,içine zeytini koyup elinizde top şekline getirin.
Top şeklindeki hamuru tepsiye koyun ve üzerine hafifçe bastırın.
Hamurları aralıklı yerleştirin çünkü çok kabaracaklar.
Hamurları kabarması için üç saat dinlendirin. Üzerine bir havlu ya da streç folyo koyabilirsiniz.
Hamurlar şekildeki gibi kabarınca üzerlerine bastırmadan yumurta sarısı sürün. Sonra da bir çatal ile hafifçe çizerek kare şeklinde bir desen yapabilirsiniz.
Önceden 190Cye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Öneriler
1. Poğaçanızın içerisine kaşar peynir, beyaz peynir, haşlanmış patates, zeytin, kıyma gibi malzemeler koyabilirsiniz.
2. Poğaçanızın üzerini susam, çörekotu gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
3. Bu tarife bir sefer 150 gr margarin ekleyin, ve yağlı poğaça deneyin.
4. Bu tarife bir sefer 1 çorba kaşığı mahlep ekleyin ve bazı pastanelerdeki mahlepli poğaçayı elde edin.
5. Bu tarife 3 çorba kaşığı daha şeker ekleyin ve paskalya çöreği elde edin.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...