Ads 468x60px

Pages

Hamsi Böreği Tarifi

Malzemeler
1 kg. hamsi,
2 adet orta boy soğan,
2 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 demet maydanoz,
bir tutam kuru nane,
bir tutam karabiber,
bir tatlı kaşığı tuz,
bir tatlı kaşığı salça,
yeteri kadar su,
biraz mısır unu.

Tarif
Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır.
Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür.
Haşlanmış pirince kıyılmış maydonoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın üçte biri eklenerek karıştırılır. Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırılır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye gelecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgünce yayılır.
Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...