Ads 468x60px

Pages

Armut Tatlısı Tarifi

Malzemeler,
2 Adet Armut,
1/4 limon suyu,
1 bardak su,
1/2 bardak şeker,
4-5 adet karanfil,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı gıda boyası,

Kreması için,
1,5 su bardağı süt,
2 talı kaşığı mısır nişastası,
vanilya, 1/2 bardak şeker,

Süslemek için,
ceviz, benmari usulü eritilmiş çikolata,

Tarif,
Öncelikle kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığımız armutları su, şeker, tarçın, ve kanfilin içinde bulunduğu tencereye alalım armutlar yumaşayıncaya dek pişirelim.
Bu arada kremanın tüm malzemelerini karıştırıp koyulaşana dek pişirelim,
pişen kremadan armutların içine yeticek kadar ayırıp kalan kremayı servis tabağına dökelim
üzerine armutları yerleştirelim, armutların ortasına ayırdığımız kremayı dökelim
üzerlerine arzu edersek ceviz ve benmari usulü erimiş çikolatayla süsleyip servis yapalım
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...